Tüm Yöntem ve Pozisyonlarda Kaynakçıların Belgelendirilmesi
Ülkemizde de kabul edilen 97/23 AT Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliği kapsamında imalat yapılan ekipmanların kaynağında çalıştırılacak kaynakçıların belgeli olması zorunludur.
Ayrıca ISO 3834 (Kaynaklı imalat yapan işletmeler için kalite şartları) gibi uluslararası uygulama standartlarına göre kaynakçıların eğitimli ve sertifikalı olması gereklidir.
Çözüm ortaklarımız ile, kaynakçı adayları ASME Sec. IX, EN 9606-1, API 1104 vb. ilgili standartlara göre sınava tabi tutulup, test parçalarının tahribatsız ve tahribatlı test sonuçlarına göre değerlendirilmesi başarılı olanlar belgelendirilmeleri gerçekleştirilmektedir.
Kurumumuz firmalardan gelecek istekler doğrultusunda TS EN ISO Belgelendirme hizmetini ve MYK (Mesleki Yeterlilik) Belgelendirme hizmetini ayrı ayrı vermektedir.
Kurumumuz ayrıca Uluslararası partner firmalar ile EN ISO 17024 akreditasyonu altında personel belgelendirme EN ISO 10720 akreditasyonu altında ise uluslararası standartlara göre Kaynak Yöntem onayı faaliyetlerini yürütmektedir.
Başlıca Standartlar;
֍ TS EN ISO 9606-1 Çelik Kaynakçılarının Belgelendirmesi,
֍ TS EN ISO 9606-2 Ergitme Kaynağı – Aluminyum ve Aluminyum Alaşımları,
֍ TS EN 13067 Plastik Kaynakçıları – Kaynaklı Termoplastik Birleştirmeler,
֍ TS EN 14732 Kaynak Personeli – Metalik Malzemelerin Tam Mekanize ve Otomatik Ergitme Kaynağı için Kaynak Operatörleri ve Direnç Kaynak Ayarcıları
֍ API 1104 Boru Hattı Kaynakçıları,
֍ ASME Sec. IX Basınçlı Kap ve Kazan Kaynakçıları,
֍ AWS D1.1 Çelik Yapı Kaynakçıları,
֍ AWS D1.5 Köprü Kaynakçıları,
֍ TS EN 13585 Sert Lehimleme-Sert Lehimleme Kaynakçıların Belgelendirmesi,
֍ EN ISO 15614 Metalik malzemeler için kaynak prosedürlerinin şartnamesi ve vasıflandırılması.